woensdag 10 oktober 2007
Welke kleur is goed voor wat??
Uit een onderzoek die op fruit en groeten is gedaan,is gebleken dat de kleuren van fruit en de kleur van de groetensoorten heel veel invloed hebben ons en vooral voor de kinderen.
Sinds deze onderzoek hebben bij mij op de kinderdagverblijf besloten om extra aandacht te besteden om s'morgen en tussen de middag lekker gezond te gaan eten.
De betekenis van de kleuren van fruit en groenten soorten:
Rode fruit en groentensoorten ,zoals rode paprika,wortel en aarbei:
deze hebben een positive invloed op het hart en het bloed.Daarbij gaan zij kanker tegen
Groene fruit en groentesoorten,zoals spinazie ,sla en kiwi's:
Groene groentes en fruit zijn goed voor het zenuwstesel,botten ,tanden en het gezichtsvermogen.
Witte fruit en groentensoorten,zoals witlof,bloemkool en ui:
hebben een positive effect op het choelsterogehaltehart-en bloedvaten en gaan de groei van kankercellen tegen.
Paars fruit en groentensoorten,zoals vijgen/pruimen en aubergine:
deze groenten en fruit heeft een goede invloed op het urienwegen en de stoelgang en op de hart en bloedvaten.Bosvruchten bevatten veel van de stof bioflavonoide,die de haarvaatjes versterken en onder andere couperose kunnen verminderen.
Geel/Oranje fruit en groentesoorten,zoals sinaasappel,wortel en abrikoos:
zijn goed voor de weerstand,de bloeddruk en de huid.De wortel bevat veel betacaroteen,dat goed is voor het gezichtsvermogen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Leuk artikeltje om te lezen Mirjeta
wat grappig nooit geweten.
nou nu ga ik zeker alle kleurtjes groente en fruit eten haha!!
xx
haii liannnn
ja ik wist dat ook niet maar toen dat las vond wel grappig en dacht ik meteen op mijn webblog zetten..
gr.mirjetaa
Wat grappig met al die kleurtjes.
Wist ik helemaal niet, ik ga nu dus elke dag van elke kleur wat eten haha.
Leuke site heb je verder, staan leuke dingen op!
Een reactie posten